35,4431$% 0.27
36,3540€% -0.47
43,2827£% -0.6
3.064,19%1,06
4.989,00%0,70
3346813฿%-0.35002
ETSO Başkanı Sezai Irmak, sektör temsilcileriyle Oda’nın konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Edirne’nin uzun bir geçmişe dayanan peynir üretim merkezi konumunu vurguladı. Irmak, kentte üretilen peynirlerin kalitesi ve lezzeti üzerine önemli bilgiler paylaştı.
Irmak, konuşmasında, “Yüzyıllardır süregelen geleneksel peynir yapım teknikleri ve ilimizin kendine özgü coğrafi özellikleri, mikrokliması, mera ve çayırları, ayrıca endemik bitkilerin süt bileşimini etkilemesi, Edirne peynirinin eşsizliğini oluşturuyor. Bu peynir, sadece yerel değil, aynı zamanda ulusal ölçekte de büyük bir itibara sahiptir.” ifadelerini kullandı.
Edirne beyaz peynirinin, ETSO’nun katkılarıyla 2007 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili alındığını belirten Irmak, Avrupa Birliği’ne tescil başvurusunda bazı eksikliklerin giderildiğini ifade etti.
Irmak, Edirne beyaz peynirinin tanıtımı adına yürütülen çalışmalara değinerek, “Bu coğrafi işaretli ürünümüzün Avrupa Birliği Komisyonu tarafından korunabilmesi için titiz çalışmalar yaptık. 26 Aralık’ta AB Komisyonu’na başvurumuz yapıldı ve ön incelemesi olumlu sonuçlandı. Hedefimiz, Edirne beyaz peynirinin tüm dünya tarafından tanınmasını sağlamak ve AB Komisyonu’nda tescilini elde etmek.” dedi.
Başvuru sürecinde kendilerine destek veren peynir üreticilerine ve coğrafi işaret danışmanı Huriye Özener’e teşekkürlerini ileten Irmak, böylece Edirne beyaz peynirinin marka değerini artırarak ulusal ve uluslararası pazarda daha geniş bir yer edinmeyi amaçladıklarının altını çizdi.
Toplantı sonunda katılımcılara Edirne beyaz peyniri ikram edildi.
Fırsatçılar Konut Kredisiyle Ev Fiyatlarını Artırdı!
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.