35,4905$% 0.18
36,2791€% -0.15
43,2265£% -0.09
3.034,91%-0,96
4.952,00%-0,28
3270444฿%-2.58271
Göktaş, “Ailemiz Geleceğimiz” temasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Aile Yılı Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada, ailenin medeniyeti ayakta tutan en önemli yapı taşı olduğunu vurguladı.
Köklerinden beslenen ve geleceğe yön veren ailelerin hem Türkiye hem de milletin huzur, güven ve istikrar kaynağı olduğunu ifade eden Göktaş, bir çocuğun ilk öğretmeninin anne ve babası olduğunu belirtti.
Günümüzde aile yapısının küresel tehditlerle karşı karşıya olduğunu ve büyük bir tehlike altında bulunduğunu dile getiren Göktaş, teknolojinin ilerlemesiyle aile bireyleri arasındaki iletişimin azaldığını ve dijital bağımlılığın arttığını belirtti.
Tüketim odaklı, haz ve hıza dayalı yaşam biçimlerinin insanları yalnızlaştırdığını, özellikle gençleri etkileyen müdahalelerle geleneksel aile değerlerinin hedef alındığını kaydeden Göktaş, şu şekilde devam etti:
“Annelik ve babalık kavramları itibarsızlaştırılmakta, aile bağları zayıflamaktadır. Cinsiyetsizleştirme konusunda küresel bir saldırı söz konusudur. Zararlı akım ve alışkanlıklar, öncelikle çocuklarımız olmak üzere tüm aile üyeleri üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bütün bu durum, ülkemizin geleceğini tehdit eden ciddi bir demografik dönüşüm sürecini beraberinde getirmektedir. Bu tehditlere karşı aile kurumunu korumak, bizler için son derece büyük bir sorumluluk haline gelmiştir.
Her yaştan bireyin, kadını, erkeği, çocuğu ve yaşlısıyla ailelerimizi bir sevgi ve güven limanı olarak inşa etmemiz hayati bir önem taşımaktadır. Bu yüzden 2025 yılını, Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle Aile Yılı olarak ilan ettik. Amacımız, ailelerimizi modern zamanların tehlikelerine karşı daha dayanıklı hale getirmek, kadim aile değerlerimizi yüceltmek ve ailenin önemine dair güçlü bir farkındalık oluşturmaktır. Dinamik nüfus yapımızı korumak ve kalkınmamızı sürdürebilmek için aileyi her alanda güçlendirip desteklememiz elzemdir.”
Bakan Göktaş, Türkiye’nin yeraltı kaynaklarıyla oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla yeni evlenecek gençlere umut verdiklerini açıkladı.
Engelli bireylerin aileleriyle yaşamlarını kolaylaştıracak destekler sunduklarını ve Ulusal Vefa Programı ile yaşlıların ihtiyaçlarını evlerinde karşıladıklarını aktaran Göktaş, şehit yakınları ile gaziler için de her türlü imkanı seferber ettiklerini dile getirdi.
Ailelerin ve çocukların güvenliğini tehdit eden olaylarda, adalet sağlanana kadar sürecin takipçisi olduklarını belirten Göktaş, “Bir anneye yapılan saldırıyı kendimize, bir çocuğa yöneltilen kötülüğü kendi çocuğumuza yapılmış olarak kabul ediyor, kötülükle mücadelede asla geri adım atmıyoruz. Aile odaklı sosyal politikalarımızla, huzurlu, güçlü ve dayanıklı bir toplum oluşturma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz.” ifadesini kullandı.
Bakan Göktaş, aileye yönelik yürütülen çalışmaları da paylaşarak “Türkiye Yüzyılı’nda Ailemiz, İstikbalimiz” temasıyla 8. Aile Şurası’nı gerçekleştirdiklerini, nüfusa ilişkin kurumsal yapıların, hukuki düzenlemelerin, sosyal politikaların ve hizmetlerin bütüncül bir yaklaşımla ele alındığı Nüfus Politikaları Kurulu’nu kurduklarını ve sosyal politikaları yönlendirecek araştırmalar yapması amacıyla Aile Enstitüsü’nü oluşturduklarını hatırlattı.
Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ile 170 bin çocuğu aileleriyle birlikte desteklediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi ile 8 bin 725 koruyucu aile sayesinde 10 bin 436 çocuğun sevgi dolu bir ortamda büyütüldüğünü ifade etti.
Aile Rehberliği Sistemi ile koruyucu ve önleyici mekanizmaların güçlendirildiğini vurgulayan Göktaş, 81 il ve 922 ilçede sosyal risk haritalarının oluşturulduğunu kaydetti.
Ailenin zor zamanlarda en büyük destek olduğunu belirten Göktaş, şunları söyledi:
“Mutlu anlarımızı artıran, hüznümüzü azaltan ailemizdir. Sevgiyi, saygıyı, merhameti, erdemi ve ahlakı öğreten ailemizdir. Hayallerimizi gerçekleştiren ve her daim yanımızda olan ailemizdir. Varlık kaynağımız; çocukluğumuz, gençliğimiz ve ihtiyarlığımızdır ailemiz. Dünümüz, bugünümüz ve geleceğimizdir ailemiz. İşte 2025 yılı, ailenin hak ettiği değeri ve önemi yeniden anlamamıza fırsat tanıyacak bir dönem olacaktır. Türkiye olarak yaşadığımız sıkıntıları ve karşılaştığımız tüm tehditleri güçlü ve sağlıklı aile yapımızla aşmayı başardık. Anne ve babalarının dualarıyla uğurlanan evlatlarımızla, milli birlik ve beraberliğimize yönelik herhangi bir tehdit karşısında dimdik ayakta duruyoruz.”
Göktaş, 15 Temmuz, 6 Şubat depremleri ve Kovid-19 salgını sırasında Türkiye’nin güçlü dayanışma gösterdiğini ve başka coğrafyalardaki mazlumların da yanında olunduğunu ifade etti.
“Türkiye olarak, hiçbir yıkıcı oyunun, kışkırtmanın, tehdidin ya da ayrıştırıcı söylemin aile bağlarımızı koparmasına ve aile kurumumuza zarar vermesine izin vermeyeceğiz.” diyerek sözlerine devam eden Göktaş, şunları kaydetti:
“Cinsiyetsiz, milliyetsiz ve ailesiz bir toplum hayal edenlere rağmen, ailemizi sahiplenmeye devam edeceğiz. Kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı ve engelli olmak üzere aile bireylerini tüm yönleriyle güçlendireceğiz. Ailelerimizi her türlü tehdide karşı korumaya kararlıyız. Çünkü ailemiz, geleceğimizdir. Sayın Cumhurbaşkanım, 2025 Aile Yılı’nı, güçlü aile yapımızın korunması için bir dönüm noktası olarak görmekteyiz. Aile yapımızın köklerini koruyarak, yenilikçi sosyal politikaları hayata geçireceğiz. Ailelerimizin birlik ve beraberliğini güçlendirecek projeleri ve faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Aile Yılı’nda atacağımız somut adımlarla, Türkiye’nin sosyal ve kültürel dokusunu daha da zenginleştireceğiz.”
Göktaş, “Ailemiz, Geleceğimiz” temasıyla gerçekleştirilecek 2025 Aile Yılı’nın hayırlara vesile olmasını diledi ve tüm herkese Aile Yılı’nı kutladı.
İskenderpaşa’daki Bıçaklı Kavga: İki Şüpheli Yakalandı
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.