35,4431$% 0.27
36,3540€% -0.47
43,2827£% -0.6
3.064,19%1,06
4.989,00%0,70
3349336฿%-0.20666
Çocukların dijital dünyadaki zararlı içeriklerden korunması amacıyla planlanan sosyal medya düzenlemesi için hazırlıklar sürerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların yanı sıra ailelerin ve toplumun da dijital riskler konusunda daha bilinçli hale gelmesi için çeşitli çalışmalara hız verdi.
Bakanlık, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak, kendi bünyesindeki özel kreş, gündüz bakım evleri ve çocuk kulüplerindeki çalışanlar ile çocukların ailelerine yönelik dijital içeriklerin risklerine dair eğitimleri artırmış durumda.
Verilen eğitimlerde “medya kavramı”, “yeni medya araçları”, “çocuk ve dijital medya”, “dijital çağda ebeveynlik”, “bilişim teknolojilerinin çocuklara sunduğu fırsatlar ve riskler”, “çocukları bu risklere karşı korumak için ailelerin dikkat etmesi gerekenler”, “önerilen web siteleri ve ihbar hatları”, “dijital oyunlar için kullanılan sınıflandırma sistemi” gibi önemli konular ele alındı. Şu ana kadar bu eğitimlerden 39 bin 920 kişi yararlandı.
Eğitimlerin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukları dijital risklerden korumaya yönelik çalışmaları da çeşitlendiriyor. 2024-2028 yıllarını kapsayan Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı çerçevesinde ailelere, medya okuryazarlığı ve bilinçli medya kullanımı, dijital ebeveynlik, siber zorbalık ve dijital suçlar gibi risklere karşı koruyucu eğitimler verilecek.
Ayrıca, ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik olarak teknolojinin bilinçli kullanımına ilişkin dijital okuryazarlık eğitim programlarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. Gençlerin teknoloji ve medyanın sunduğu fırsatları daha bilinçli bir şekilde değerlendirebilmeleri adına seminerler, eğitimler ve spor, teknoloji, kültür kampları düzenlenecek.
Jandarma JÖH Dünya İkincisi Olunarak Gururlandırdı!
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.